← Ana Sayfa

HAMOK

»

Kayıt Şartları

-Lütfen üyeliğinizi gerçek isminiz ve soyisminizle açınız.
-Lütfen avatar fotografı olarak, yüzünüzün belli olduğu bir fotografınızı yükleyiniz.
-Lütfen ilk mesajınızı kendinizi tanıtan bir yazıyla Tanışma Odası'na atınız.




Hoş geldiniz. Bazı uymamız gereken kurallar var ve bunlar herkes için geçerli:

1- Forumlara, gerçek isimleriniz ve soyisimleriniz ile üye olmuş olmanız ilk kuraldır. Kullanıcı adı formatı: Sıtkı Güven şeklindedir, (Baş harfler büyük, diğer harfler küçük ve türkçe karakterlerle yazılmalıdır)

2- Forumlarımızda hiçbir üyenin özgürlüğünü kısıtlayacak veya uygun olmayacak davranışlarda bulunmayacağınızı kabul etmiş oluyorsunuz. Ayrıca diğer forum kullanıcılarını bezdirici, huzursuz edici, korkutucu davranışlarda bulunmak; kanun dışı, zarar verici, tehdit edici, küfürlü, örf ve adetlere karşı, müstehcen, kaba, nefret dolu ya da çok miktarlarda istenmeyen mesajlar göndermek; din, dil, ırk ayrımına yönelik iletiler göndermek ve materyaller kullanmak, siyasi içerikli propaganda yapmak, herhangi bir yasa dışı örgüt döküman/dökümanları yayınlamak ve/veya bu konuda herhangi bir açıklama yapmak, herhangi yasa dışı bir örgüt/kurum/kuruluş üyesi ya da sempatizanı olmak, Atatürk ilke ve inkilaplarını ve Türk milletini rencide edici/edebilecek unsurları, Anayasa?nın değişmez/değişmesi teklif edilemez madde/kelimeleri ile güvenceye alınmış konularını tartışmaya kalkmak; bu İletişim Platformu?nda yetkili bir kişi gibi davranmak; verilen hizmetleri, platform yöneticilerini ve diğer forum kullanıcılarını küçümser davranışlar sergilemek; bilerek ya da bilmeyerek herhangi bir ulusal ya da uluslararası kanunu, anlaşmaları, tüzükleri çiğnemek kesinlikle yasaktır.(Bknz.Kurallarla İlgili Ek Maddeler)

3- Hiçbir şart altında küfür, hakaret ya da karşı tarafı rencide edici mesaj atamazsınız. Böyle bir olay tespitinde, üyeliğiniz iptal edilecektir.(Bknz.Kurallarla İlgili Ek Maddeler)

4- Bu lisansla, platformda üye isminiz kullanılarak gerçekleştirilen her hareket ve bağlantıdan tamamen kendinizin sorumlu olduğunu kayıtsız şartsız kabul etmiş oluyorsunuz.

5- İletişim Platformu; alanlarda karşılaşabileceğiniz teknik veya diğer problemlerden, herhangi bir üyesinin ya da moderatörünün bu sözleşmedeki kural ve prosedürlere ters düşen davranışlarından, alan kullanıcılarının veya moderatörlerinin tavırlarından, bağlantı zorluklarından dolayı kesinlikle size karşı sorumlu değildir. Hizmetlerimizi kullanarak yapılan bağlantılar gizli değildir ve gerçek zamanlı (online) gerçekleşmektedir. Hiçbir kişi veya kuruluş, diğer kullanıcıların bağlantılarını ve ilettikleri materyalleri kontrol veya kayıt edemez. Diğer kullanıcıların, siz ve aileniz tarafından sakıncalı bulunabilecek herhangi bir içerik sunmayacaklarına dair bir garanti verilemez.

6- Yukarıdaki kontrol ve kayıt işlemlerine konmuş yasaklara rağmen, kabul edilmiş kurallar dahilinde moderatörlerin bazı veya tüm alan ve diğer bölümleri, şüphelendiği durumlarda bu lisansdaki kuralların ihlal edilmediğini garanti altına almak adına kontrol etmesini, platform özelliklerinin amacı dışında kullanılması durumunda gerekli gördüğü işlemleri yapmasını, hizmetlerin kullanılması dolayısıyla elde edilen veri ve bilgileri saklamasını kabul etmiş durumdasınız.

7- İletişim Platformu'ndaki kullanım hakkınız geçici veya kalıcı olarak kapatılabilir, yorumlarınız silinebilir, internet hesabınızı kullanmanız geçici ya da kalıcı olarak engellenebilir, hesabınız tamamen kapatılabilir. Şimdi ya da gelecekte, İletişim Platformu ve onunla ilişkili diğer kurumların web üzerindeki tartışma alanlarından ve ilişkide bulundukları firma/kuruluş/kurumların sunduğu hizmetlerden yararlanmamanız için girişimde bulunabilinir ve/veya kullanımınız geçici ya da kalıcı olarak engellenebilir. Forumlarımız ya da dışında hizmetlerimizi zedeleyecek davranış ve söylemlerde bulunduğunuz, diğer kullanıcılara zarar verecek bilgiler yaydığınız, programlar bulundurduğunuz, yapımına, dağılmasına, kullanımına önayak olduğunuz tespit edildiğinde, sistem kayıtlarımızı, ulusal ve uluslararası tüm yetkili mercilere gerekli yasal işlem ve yaptırımların yapılabilmesi için sunma hakkımızı saklı tutarız. Bu sözleşmeyi kabul ederek, belirtilen kurallara uymadığınız takdirde size karşı kullanacağımız yaptırımları, uyarı yapmaksızın uygulayabileceğimizi kabul etmiş olmaktasınız.
Forum üyelerinin hesapları 4.-8.-12. ay sonlarında forum yönetimi tarafından kontrol edilecektir. 6 aydan daha fazla forumu kullanmadığı tespit edilen üyelikler forum yönetimi tarafından iptal edilecektir. İptal edilen üyeliklere ait duyuru iletişim bölümünde yapılacaktır.

8- Bu forum altyapısı, "Forum Yöneticisi (Administrator)" olarak adlandırılan yönetici gurubu tarafından yönetilmekte "İçerik Yöneticisi (Moderatör)" sıfatlı üyelercede düzeni sağlanmaktadır. Moderatörler, forum içerisindeki düzen, mesajların içeriği ve bunların korunmasından sorumludur. "Moderatörler", takdir hakkını istediği gibi kullanabilir. Konular, "Moderatör"ler tarafından takip edilir, okunur, incelenir; gerekirse yeniden düzenlenebilir, silinebilir ya da taşınabilir. İletişim Platformu için yazılmış olan aşağıdaki kurallar herkesin lehine olup, platformun seviyesini ve okunabilirliğini koruyup geliştirmeyi amaçlamaktadır.

9- Bu altyapı; dostluk, hoşca vakit geçirmek ve fikirlerimizi paylaşmak amaçlı olarak kurulmuştur. Genel ahlak kuralları çerçevesinde kurallara uyan, huzursuzluğa yol açmayacak tarzdaki hiçbir mesaj silinmeyecek, değiştirilmeyecektir. Kurallar çerçevesinde hareket edildiği sürece hiçbir üyenin üyeliği iptal edilmeyecektir. Bu platforma üye olan herkesin herşeyi eleştirme hakkı vardır; ancak eleştiri ile karalama arasındaki çizginin aşıldığı durumlarda, yöneticiler gereken önlemi almakla sorumludur. Bu platform, gönüllü ve amatör katılım anlayışıyla, fikir alışverişinde bulunulması için kurulmuştur. Amaç dışı kullanılmaması gerekmektedir.

10- Foruma kayıt olmak için gerekli formu doldurmanızı takiben "Admin" müracatınızı inceleyecek, kurallara uygun ise onun onayı ile üyelik işlemlerinizi tamamlamış olacaksınız. Mutlaka, aktif ve erişebildiğiniz bir e-posta adresinizi kullanmanız gerekmektedir.

11- Avatar olarak sadece kendi resimlerimizi kullanıyoruz. Bunun faydasını, düzenlenen organizasyonlarda defalarca gördük. Lütfen bu konuda gereken duyarlılığı, eskiden olduğu gibi göstermeye devam edelim.

12- Konu açarken ve/veya mesaj yazarken, konu başlığında(ilk harf hariç) ve/veya mesajın tamamında büyük harf kullanılmayacaktır. Unutmayınız, forum ortamında büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelmektedir.
Mesajlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymaya azami gayreti gösteriniz, kelimeleri yuvarlamayınız(örneğin chat dili vb) ve genel kabul görmüş kısaltmalar dışında kısaltmalar kullanmamaya dikkat ediniz. Gerekmedikte yazı tipini ve boyutunu değiştirmeyiniz. Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir.
Mesajlarınıza resim ekleyebilirsiniz, ancak ekleyeceğiniz resimlerin boyutu maksimum 800x600 pixel olmalıdır. Boyutlandırma konusunda bilgisi olmayan üyelerimiz PM yoluyla forum yöneticilerinden bilgi alabilirler. Bu kurala uymayan mesajlar silinecektir.
Forumumuzda yer alan "İlanlar" bölümü, sadece kişisel eşyaların satışı amacıyla kullanılabilecektir. Ticari amaçla kullanılmayacaktır. Bu bölümde ilanı verilen eşyalardan ve ilanının kendisinden ilan sahibi sorumludur. Verilen ilanların fiyatı hakkında yorum yapılmayacaktır. Bu kurala uymayan mesajlar silinecektir. Gereksiz yere ilanlar güncellenmemelidir, ilanınız kapatılabilir. Tüm üyeler yazdıkları mesajları forumda yayınlamadan evvel bu kurallar çerçevesinde gözden geçirecektir.

13- Hiçbir kullanıcı kendisine ait kullanıcı hakkını ve şifresini bir başkasına devredemez, kullandıramaz ve başkası adına platforma yazı yazamaz.

14- Bir mesajı sadece ilgili alana gönderiniz. Birden fazla alanla ilgili görünen mesajlarınızı, en çok ilgili bulunduğu alana gönderiniz, birden fazla alana göndermeyiniz. Aksi takdirde, ilgisiz alanlara yollanan mesajlar taşınacaktır. Mesajların taşınması ile ilgili uyarı ya da bildiri yapma zorunluluğu yoktur.

15- Platformda; açıkça, üstü kapalı, ima edici şekilde reklam ya da gizli reklam yapılmasına izin verilmeyecektir.

16- Başka internet siteleri ya da interaktif oluşumlar ve bunların düzenledikleri organizasyonlar ile ilgili olarak, yöneticilerden izin alınmaksızın konu açılmasına izin verilmemektedir.

17- Platform kurallarına uymayan katılımcıların platforma yazı yazması, süreli olarak kısıtlanacaktır. İlgili kullanıcı e-posta yolu ile durumdan haberdar edilecektir.

18- Forumda, Trafik kuralları dışı hareketlerden özendirici bir şekilde söz etmek, teşvik etmek, övgü ile bahsetmek yasaktır.. Bu tür mesajlar silinecek. Bu tür yorumlar yazan üye cezalandırılacaktır..

19- Bu kurallar, yöneticilere başvuru kaynağı olarak kullanılacaktır. Yöneticiler, kural ihlali saptadıklarında, bunun hangi kural olduğunu açıkca ve herkes tarafından görülecek şekilde ilan edecektir.

20- Bu kurallar, platformun düzeni için vardır. Kurallarda, yerine göre, esnek davranmak veya katı davranmak, forum yöneticisinin yetkisi dahilindedir. Eski kullanıcılar veya yeni kullanıcılar diye bir ayrım gözetmeksizin bu kurallar herkes için geçerlidir.

21- Başka Forumlara üye veya kullanıcı toplamak için yazılan reklam mahiyetinde yazılar (Özel Mesaj Dahil) YASAKTIR.Bu şekilde davranan üyelerin üyelikleri durdurulacaktır !

Üyelerin verdiği adreslerde bulunan dosyalar veya resimler üyelik gerektirecek şekilde ise ve kullanıcılar üye olmadan bu bilgileri alamıyorsa ilgili linkler kural dışı değerlendirilir ve kaldırılabilir ! Üyelerin forum dışarısından link ile verdikleri dosyalardaki içerikten dolayı site sorumlu tutulamaz,bu gibi linkler ve dosyalar eğer sorunlu yada zararlı ise bildirim üzerine kaldırılır.
Üyelik isteyen hiç bir forum linki mesaj içerisinde yönlendirme amacı taşıyorsa kabul edilmeyecektir. Üye uyarılacak mesaj düzenlenecektir. Ayrıca imzasında diğer üye gerektiren site olduğu takdirde silinecektir.

Forum içinde veya forum tarafından kaynak olarak gösterilen linklerde bulunan dosya ve dökümanlara rağmen kasıtlı olarak başka foruma yada upload sitesine çıkar amaçlı hiç bir link kabul edilmez, düzeltilir ve üye uyarılır.

22- Bu sözleşme, gerekli görüldüğü takdirde, tarafımızdan haber verilmeksizin değiştirilebilir.

YAPTIRIMLAR

1.Üyeliğin iptalini gerektiren durumlar
1.1.Yukarıda yer alan forum kurallarının 1inci 2inci ve 3üncü maddelerinde belirtilen davranışların sergilenmesi durumunda üyelik silinecektir.
1.2.Herhangi bir sebeple daha önce 2 kez askıya alınmış olan üyelik 3. kez askıya alınmayarak, tamamen silinecektir.
1.3.Üyenin kendi isteğiyle forumdan ayrılmak istemesi durumunda üyelik silinecektir.
1.4.Aynı kullanıcının birden fazla kullanıcı hesabı açtığı tespit edildiğinde bu kullanıcıların üyelikleri iptal edilecektir.

Üyelik iptallerine ait duyurular, iletişim bölümünde yayınlanacaktır.

2.Üyeliğin askıya alınmasını gerektiren durumlar.

2.1.Üyeliğin bir gün boyunca askıya alınmasını gerektiren durumlar.
2.1.1.Kişisel sürtüşme-hesaplaşma nedeniyle konu dışına çıkmak, forum huzurunu bozmak.
2.1.2.Herhangi bir sebeple daha önce bir kez uyarılmış olmak. İkinci uyarıyla birlikte üyelik bir günlüğüne askıya alınacaktır.

2.2.Üyeliğin üç gün boyunca askıya alınmasını gerektiren durumlar.
2.2.1.Herhangi bir sebeple daha önce bir kez, üyeliğin bir günlüğüne askıya alınmış olması. İkinci kez askıya alınmasıyla birlikte üyelik üç günlüğüne askıya alınacaktır.

Askıya alınan üyelikler için duyurular, iletişim bölümünde yapılacaktır.

3.Uyarı gerektiren durumlar.
3.1.Sürekli olarak içeriği olmayan mesajlar üretmek.
3.2.Kötü örnek olabilecek tutum ve davranışları sorumsuzca forum ortamında dile getirmek.
3.3.Sebebi ne olursa olsun, sürekli ve ısrarla forum yöneticileri tarafından silinebilecek nitelikte mesajlar üretmek.
3.4.Konuların kapatılmasını gerektirecek tutum ve davranışlarda bulunmak, mesajlar üretmek.

Uyarı alan üyelerin duyuruları, iletişim bölümünde yapılacaktır.

4.Konuların kapatılması.
Yukarıda yer alan kurallar dışında herhangi bir sebepten dolayı konuların kapatılmaması esastır. Konuların kapatılmasına yol açabilecek unsurları taşıyan mesajlar forum yöneticileri tarafından silinecek, bu mesajları atan üyeler hem PM ile uyarılacak hem de İletişim bölümünde belirtilecektir.

5.Mesajların silinmesi.
5.1.Yukarıdaki forum kurallarının 2. ve 3. maddelerinde geçen içeriklerde mesajlar silinecektir.
5.2.Anlaşılamayacak derecede cümle düşüklüğü olan ve/veya Türkçe imla kurallarına uygun olmayan ve tamamen boş olan mesajlar silinecektir.
5.3.Herhangi bir konu altında yazılmış ancak konu başlığı ile ilgisi bulunmayan mesajlar silinecektir.
5.4.İçerik bakımından fakir ve foruma herhangi bir katkısının olmayacağı düşünülen mesajlar silinecektir.
5.5.Yasal düzenlemeler sebebi ile foruma crack, warez, divx film, e-kitap, mp3 müzik, porno, lisanslı ürünlerin kopya dağıtımı veya satışı ya da talebi konulu mesajlarla, şifreli kanalların şifrelerinin çözülmesi konulu mesajlar silinecektir.


Bu kurallardan, forumu kullanan tüm üyeler sorumludur. Kaliteli bir forumun yaşatılabilmesi için tüm üyeler bu sayılan kuralların uygulanmasından ve uygulatılmasından sorumludur. Bu sebeple, üyeler kurallara uyulmama gibi durumları tespit ettiklerinde PM ile şikayetlerini anında forum yöneticilerine bildirmelidirler.
Bu kurallar önceden belirtmeksizin değiştirilebilir, uygulamaya alınabilir.


UYARI : Üyelerin, mesajlarında sınırsız içerik özgürlüğü kullanabileceği gibi bir düşüncemiz bulunmamaktadır. Üyelerin özgürlüğünün sınırı, yukarıda yazılı olan kurallar ile çizilmiştir.